Telefoonnummer: 0223-680003 

  • Verlengstuk van uw tandarts
  • Gespecialiseerd in implantologie en mondhygiëne
  • Nauwe samenwerking met Tandprothetische praktijk Bernhardplein (TPB)

Verwijzen

Specialisme CPI

U kunt patiënten verwijzen voor diverse specialismen:
 

Parodontoloog

Een tandarts-parodontoloog is gespecialiseerd in de behandeling van tandvleesaandoeningen zoals gingivitis en parodontitis én het herstellen van het gebit na genezing. Parodontitis is een bacteriële infectieziekte, die ontstaat door ontsteking van de tandvleesrand (gingivitis), die het kaakbot kan aantasten. De bacterie komt uit tandplak. Aantasting van het kaakbot kan ertoe leiden dat tanden en kiezen uitvallen.

Een parodontoloog is een tandarts, die na het voltooien van een studie tandheelkunde, een postacademische opleiding in de parodontologie heeft afgerond. Dit is een driejarige fulltime opleiding aan de universiteit, die resulteert in de titel Master of Science (MSc) in de parodontologie.

Een parodontoloog binnen onze praktijk is NVvP erkend, wat inhoudt dat hij met specifieke kennis en klinische vaardigheden op het gebied van de parodontologie, door de NVvP is aangemerkt en geregistreerd als erkend parodontoloog. Iedere 5 jaar vindt er een controle plaats om te bepalen of de behandelingen en de praktijk nog steeds aan de eisen voldoen.

 

Implantoloog

Een implantoloog is gespecialiseerd in het plaatsen van implantaten in de kaak, welke als basis dient voor een kroon, brug, volledige of gedeeltelijke uitneembare voorziening; zoals bijvoorbeeld een klikgebit. Een implantaat is een kunstwortel die in plaats van een tand of kies in de kaak wordt geplaatst.

Een implantoloog is een tandarts die zich na zijn tandartsenopleiding gespecialiseerd heeft in het aanbrengen van implantaten.

Een implantoloog binnen onze praktijk is NVOI erkend, wat inhoudt dat hij met specifieke kennis en klinische vaardigheden op het gebied van de orale implantologie, door de NVOI is aangemerkt en geregistreerd als erkend implantoloog. Iedere 5 jaar vindt er een controle plaats om te bepalen of de behandelingen en de praktijk nog steeds aan de eisen voldoen.
 

Mondhygiënist

De mondhygiënist binnen onze praktijk richt zich op specialistische gebitsreiniging preventie en instructie. Zij behandelt en begeleidt patiënten binnen de praktijk, samen met de parodontoloog, naar een optimale mondhygiëne. De mondhygiënist geeft voorlichting over mondgezondheid en de verschillende aandoeningen die in de mond voor kunnen komen en mondhygiëne-instructies voor het behouden en/of verkrijgen van een gezonde mond. Mondhygiënisten voeren daarnaast onder andere de volgende behandelingen uit: tandsteen en tandplak verwijderen, tandworteloppervlak reinigen onder het tandvlees, tanden polijsten, airpolishing en het aanbrengen van fluoride en sealant (laklaagje in kiezen).

Een mondhygiënist binnen onze praktijk heeft een vierjarige HBO-opleiding gevolgd met een aanvullende opleiding differentiatie parodontologie.
 

Preventieassistent

De preventieassistent binnen onze praktijk richt zich primair op preventie, gebitsreiniging en instructie. Tevens biedt de preventieassistent ondersteuning bij de voorbereiding, uitvoering en afronding van patiënten behandelingen.

De preventieassistent binnen onze praktijk wordt frequent bijgeschoold en neemt zowel intern als extern (verplicht) deel aan relevante congressen.

Contact

CPI Den Helder
Bernhardplein 75A
1781 HK Den Helder

Tel: 0223-680003
E-mail: info@cpi-denhelder.nl

Openingstijden
Maandag:
8:00 - 12:00
13:00 - 17:00
Dinsdag:
8:00 - 12:00
13:00 - 17:00
Woensdag:
8:00 - 12:00
13:00 - 17:00
Donderdag:
8:00 - 12:00
13:00 - 17:00
Vrijdag:
8:00 - 12:00
13:00 - 15:00
Zaterdag:
Gesloten
Zondag:
Gesloten

 

Telefonische bereikbaarheid
Maandag t/m donderdag:   
08:30 - 11:00 uur en 14:00 - 16:45 uur

Vrijdag:
08:30 - 11:00 uur en 14:00 - 15:00 uur

 

© , CPI Den Helder | Alle rechten gereserveerd | Laatst gewijzigd augustus 2022